Svetové hry víťazov boli pre nás úspešné

201907071201550.csc-0699

Získali sme 15 medailí na X. The World Children's Winners Games  v Moskve v termíne 3.7.-8.7.2019 – na olympíjskom štadióne CSKA.

Fantastické deti bojovali a dokázali získať medaily z 15 krajín. Hneď prvý deň deti získali dve medaily –  Klára z Kežmarku striebro v behu a Lukáš Š. z Arnutoviec tiež v behu. 

Druhý deň bola streľba, kde Bogdan Javier z Košíc si vystrieľal bronz. Zaujímavé meno, áno je to Poliak žijúci na Slovensku a bol s nami s oteckom Mexičanom,. Obidvaja hrdo reprezentovali našu krajinu, keďže aj naši oteckovia zvíťazili v turnaji otcov. 

Tretí deň bol pre nás najúspešnejší, vo futbale boli deti fantastické a získali veľa medailí. Akí šikovní oteckovia, také šikovné deti. Vo futbale sa deti losovali do zmiešaných tímov z rôznych krajín. Teda vznikli medzinárodné družstva. Získali sme päť zlatých medailí a to opäť Klára  z Kežmarku, Martin  z Popradu, Ivo z Kamenice, Dan Simon zo Sene a Lukáš z Prešova. Dve strieborné medaily opäť dostali Lukáš Š. a opäť Bogdan Javier. Ešte päť bronzových medailí v mladšej kategórii Katarína  Dubovice, Karolína z Jakuban, Adam zo Sečoviec, Nick Patrik  z Košíc a Martin zo Sabinova.

Na konci dostali všetky deti krásne účastnícke medaily a diplomy, teda aj Samuel z Valalík, Stanko z Bretejoviec, Andrea z Arnutoviec, Ela z Prešova, Filip z Parchovan, Tamara z Košíc, Paťko z Bratislavy, Damián z Popradu.

Pre Slovensko to bola premiéra a sme veľmi radi, že vďaka nášmu združeniu sa to podarilo. Boli sme tu prvýkrát, akurát na jubilejný ročník, ktorý mal slávnostnú  a výnimočnú atmosféru. Otvárací ceremoniál mal nádhernú myšlienku, tancovali biele krvinky, prišli k nim škaredé nádorové bunky, ktoré obkolesili biele krvinky ( balóny) Hlavná organizátorka vyzvala deti k tomu, aby spolu zničili čierne škaredé balóny. Deti sa pustili do praskania balónov, čím zvíťazili nad nimi a teda aj nad zákernou chorobou.

Počas celých hier bolo mestečko zábavy, kde sa deti aj rodičia mohli celý voľný čas zabávať, skrášľovať.

Starali sa o nás dobrovoľníčky Tania, Natalia, Polina a mali sme aj dve prekladateľky Máša a Zoja. So všetkými deťmi sa veľmi tešili a deti si ich veľmi obľúbili.

Predposledný deň sme mali čarovný koncert a premiéru moskovskej filharmónie Veľké melódie pre víťazov Disney špeciálne v rámci hier víťazov v Dome muziky.

Výpravu podporili a ďakujeme všetkým zato, že len vďaka ich podpore sme mohli byť účastníkmi výnimočného podujatia pre deti s onkologickým ochorením. :

Ministerke vnútra SR Denise Sakovej za poskytnutie prepravy vládnym špeciálom a Leteckým útvarom SR

Slovenskému olympíjskemu a športovému výboru za podporu výpravy

Veľvyslanectvu SR v Moskve za zabezpečenie a prijatie účastníkov v prvý deň príletu.

Finančne nás podporili :  Prešovský samosprávny kraj,  mestá Poprad, Sečovce, Prešov, Kežmarok, Sabinov, obce: Kamenica, Dubovica, Valaliky, Jakubany, Seňa, Nadácia Carmeuse, NADÁCIA X-BIONIC® PHERE,  A4ka s.r.o., Flóra obal, TWO WiNGS s.r.o., Alize Skies, Vianočným trhom v Šariškom Jastrabí a ďalší reklamní partneri.

Mediálnym partnerom výpravy je verejnoprávna Tlačová agentúra Slovenskej republiky, ktorej sa chceme poďakovať, pretože vďaka nej sa o nás dozvedá celé Slovensko.

 

 

© 2024 | Športom k radosti