Do Moskvy odlietame už 3.júla vládnym špeciálom

201809040946220.katka

Pred rokom sme na Slovensku o Svetových detských hrách víťazov ( The World Children's Winners Games) v Moskve ani nepočuli a tento rok to bude už 10-tý ročník. Vďaka nášmu združeniu, ktoré sa zvlášť špecializuje na podporu a rozvoj pohybových aktivít pre deti s onkologickým ochorením. Tento jubilejný rok sa hier zúčastní viac ako 500 detí z Ruska, Nemecka, Indie, Slovenska, Bieloruska, Lotyšska, Maďarska a ďalších krajín a po prvýkrát aj Slovensko!

Dvadsať detí z celého Slovenska, s rodičom a organizačným  tímom odlieta už 3. júla 2019 o 4:40 hod. z košického letiska vládnym špeciálom hrdo reprezentovať Slovensko. Veľká vďaka patrí ministerke vnútra Denise Sakovej, ktorá nám opäť schválila prepravu Leteckým útvarom MV SR - vládnym špeciálom.  Až po schválení prepravy sme sa pustili do celej prípravy slovenskej výpravy. Bez tejto veľkej pomoci by sme sa nemohli zúčastniť.

Hry sa začínajú otváracím ceremoniálom už 3.júla o 20:00 hod., účastníkov čaká veľa športu, ale aj kultúry a zábavy. Hneď v prvý deň navštívime Veľvyslanectvo SR v Moskve, ktoré nám spestrí program, zabezpečia nám obed, čo sme iveľmi vďační, keďže prilietame v skorých ranných hodinách.

V Moskve budú súťažiť v behu, plávaní, šachu, streľbe, stolnom tenise a mini futbale. Deti si zvolili disciplíny, v ktorých si zmerajú sily s deťmi z Ruska a iných krajín.  No nebude to jednoduché, pretože v Rusku sa organizujú regionálne hry, teda do Moskvy idú len tí najlepší. Veríme však, že aj Slovensku sa podarí získať medaila, ale hlavne je zúčastniť sa, pretože všetci už víťazmi sú.

Bez sponzorov a podporovateľov by sme nemohli ísť a patrí im veľké poďakovanie:

Ministerstvo vnútra SR, Slovenský športový a olympijsky výbor, Prešovský samosprávny kraj,  mestá Poprad, Sečovce, Prešov, Kežmarok, Sabinov,

obce Kamenica, Dubovica, Valaliky, Jakubany, Seňa, NADÁCIA X-BIONIC® SPHERE, Nadácia Carmeuse, TWO WINGS , Alize skeis, Flóra obal,  Cofin, A4ka , Jarke Vaskovej

Mediálna podpora : Tlačová agentúra SR

 

                                 

 

© 2024 | Športom k radosti