Beachvolley cup 2021 o Pohár prezidenta SOŠV A. Siekela

202108292028150.mladi-chlapci

 

V sobotu 28. augusta usporiadal Beachclub Prešov  2. ročník Beachvolley Cup 2021 o Putovný pohár prezidenta Slovenského Olympijského a športového výboru (SOŠV) Antona Siekela v športovom areály SOŠ gastronómie a služieb v Prešove.  Pohár osobne venoval prezident SOŠV v roku 2020 pri príležitosti otvorenia nového plážového ihriska postaveného s podporou SOŠV. Prezident aj tento rok prišiel osobne podporiť podujatie určené pre širší okruh  beachvolejbalových nadšencov. Ako sa sám vyjadril: „ Pred rokom som mal príležitosť byť pri otváraní tohto ihriska a veril som, že začneme každoročnú tradíciu. Som rád, že som tu bol aj tento rok a že tradícia pokračuje ďalej. Chcel by som sa poďakovať všetkým, ktoré sa zaslúžili o toto podujatie a o to, aby tu toto športovisko stálo, pretože bez nich by nemala verejnosť kde športovať. Slovenský olympijský a športový výbor bude naďalej pomáhať športovcom aj všetkým ľuďom, ktorí podporujú šport, aby takýchto podujatí bolo čo najviac.“

Beachclub Prešov začal v roku 2021 svoju prvú sezónu ako športový klub zastrešený občianskym združením Športom k radosti a registrovaný  v SVF. Má štatút Tréningového strediska plážového volejbalu, kde je viac ako 60 mládežníkov. Úspešne reprezentovali klub na domácich súťažiach, ale aj na medzinárodných podujatiach. Môžeme povedať že sme už vychovali aj reprezentantov v U16,  zúčastňovali sme sa celoslovenských turnajov, čo bolo mimoriadne finančne aj fyzicky náročné, chlapci aj dievčatá na sebe pracovali a dosiahli sme účasť na finálových turnajoch, a máme aj vicemajstrov SR U16 aj majstrov SR U22. Preto si veľmi vážime, že podujatie prišiel podporiť a otvoriť aj novo zvolený prezident SVF Marek Rojko, ktorý pre nás uviedol „Prešov považujem historicky za baštu volejbalu, či už halového alebo plážového. Považujem to za DNA nášho športu, aby v Prešove fungovali akékoľvek aktivity spojené aj s dnešným turnajom. Som rád, že v Prešove máme takýto subjekt a pevne verím, že aj podpora mesta, VÚC a SOŠV ako strešnej organizácie športu bude pokračovať. Držím palce, aby tradícia pretrvala niekoľko desiatok rokov. Minulý rok sme začali s podpornými projektmi pre rozvoj plážového volejbalu a jedným z nich je aj pridelenie nižšieho začiatočného štatútu, kde sa časom dá dostať aj do vyššej podpory.

 

Spolu s prezidentmi otvorila turnaj aj primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová a zástupca Prešovského samosprávneho kraja Juraj Kredátus a riaditeľka SOŠ gatronómie a služieb Andrea Klačeková.

Mixový turnaj trojíc (2+1) si nachádza priaznivcov a vytvára zaujímavé mužské a ženské družstvá. Veľmi nás teší, že záujem prejavili aj mladí chlapci - hráči Beachclubu, ktorí v trojici bojovali o každý bod. Minulý rok pohár ostal „doma“, pretože si ho vybojovalo družstvo Športom k radosti. Tento rok však putuje a zaslúžene si vybojovali 1. miesto Mikasa Sukasa (Pavol Kostovčík, Martin Petro, Veronika Šimralová). Druhé miesto získalo družstvo Nič sa neboj (Matúš Vetrecin, Alex Timko, Nikola Murínová)  a tretie miesto získalo družstvo Športom k radosti (Petronela Vargová, Lukáš Brilla, Juraj Brilla).

     

 

 

 

 

 

 

© 2024 | Športom k radosti